Detail pagina

Een nieuw sportseizoen voor onze kinderen staat voor de deur


Op woensdagavond 18 september organiseert Panathlon Gent (www.panathlongent.be)  in samenwerking met KAAGent Atletiek, Gantoise Hockeyclub, Gantoise Tennisclub en KAAGENT Foundation een interactieve infoavond voor alle sport(groot)ouders, jeugdtrainers en -coaches, maar ook sportende jongeren. De avond wordt geanimeerd met een debat onder de jeugdverantwoordelijken van enkele deelnemende clubs, en ook met de voorstelling van het boek 'Sportouders, alles wat ouders van sportende kinderen moeten weten' door sportarts Tom Teulingkx.


Welke ouder wil niet dat zijn kind gezond sport? Dat heeft niks dan voordelen. Toch zitten veel sportouders met vragen.
Traint mijn kind niet te veel? Mijn zoon mag een jaar hoger voetballen, maar is dat een goed idee? Hoe zit het met stress? Hoe ga ik om met trainers? Mag ik sportdrankjes of supplementen geven? En hoe zit het met een hartonderzoek?
Op deze en talloze andere vragen geven sportarts Tom Teulingkx en medisch journalist Marc Geenen heldere en wetenschappelijk onderbouwde antwoorden, met praktijkvoorbeelden.  
Maar Sportouders gaat niet alleen over toptalenten; dit boek geeft alle ouders, grootouders én jeugdsportbegeleiders praktische tips om te voorkomen dat een kind de pedalen verliest, de bal misslaat of buitenspel wordt gezet. 

De infoavond vindt plaats in de VIP Ruimte van KRC Gent, Eikstraat 85A, 9041 Oostakker.
Deuren open om 19.00u.
19.30u Verwelkoming
19.45u Voorstelling van het boek ‘Sportouders, alles wat ouders van sportende kinderen moeten weten’ door dokter Tom Teulingkx
20.15u Debat met jeugdverantwoordelijken van de deelnemende clubs, olv dhr Marc Geenen.
21.15u De avond wordt afgesloten met een drink, aangeboden door Panathlon Gent vzw.

Deelname is gratis maar inschrijven is noodzakelijk en kan op secretary@panathlongent.be of www.panathlongent.be tot en met maandag 16 september 2019.


Geschreven door: Leo
Datum gepost: 10/09/2019
Aantal lezingen: 73

Terug